Gratis loopbaaninspiratie

Trefzekere Tips & Tools voor het vinden van jouw ideale (werk)leven

Herken je dat? Je hele werkleven rol je ergens in en daar maak je maar het beste van. Je hebt een studie gedaan en weet wel ongeveer wat jouw talenten zijn, maar om nou te zeggen dat je bewuste loopbaankeuzes maakt … Ambitie, goede wil en hard werken is prima. En het is niet compleet. Want waar ben jij in dit verhaal? Wij van team Vizier op Scherp herkennen dit als geen ander. Geen doel, geen richting, weinig bewuste keuzes, geen lange termijn plan. Been there, done that.

Tot het moment dat je er helemaal klaar mee bent. Misschien geholpen door een burn- of bore-out. En je eindelijk beseft: we worden gemiddeld 80 jaar oud en werken tot onze 67ste. Dan wil ik verdorie een (werk)leven wat optimaal bij mij past! Doen wat ik echt leuk vind. Daarmee mijn geld verdienen. En een goed voorbeeld zijn voor mijn kinderen. En dan ga je investeren. In jezelf. Althans, zo deden wij dat. De coaches van Vizier op Scherp. En daar helpen we nu anderen mee. We ontdekten dat je in 8 stappen van een uitzichtloze werksituatie naar jouw ideale (werk)leven kan komen. Zie hiernaast.

Meer weten over de 8 stappen? Klaar voor jouw 1e stap?


Gratis inspiratie

Ervaringen

Een luisterend oor, kritische vragen en de juiste contacten. Ik wist al snel dat ik bij Vizier op Scherp goed zat. Ik heb antwoord gekregen op mijn zingevingsvragen. Door de module Ontdekken heb ik een kapstok voor alle beslissingen die ik nu neem. En ik heb geleerd om kleine stappen te zetten, geduld te bewaren en effectief te netwerken.
Remco van Zuijlen – verzekeringsman met een podium passie

Vooraf moest ik goed nadenken of dit het juiste moment voor mij was om te starten met een module bij Vizier op Scherp. Ik zat in de laatste 2 dagen van mijn zwangerschapsverlof. Achteraf ben ik blij dat ik het gedaan heb. Je komt er op een gegeven moment zelf niet meer uit. Ik heb nu een andere baan in dezelfde sector, maar met minder uren. De beste keuze die ik kon maken.
Anouk Verhaar – familiemens met focus op financiën

Eerlijk? Ik dacht ‘je moet van goeden huize komen wil je mij doorgronden!’. De rustige en natuurlijke manier van begeleiding paste echter prima bij mij. Ik kon mezelf zijn. Al gauw volgde richting en resultaat. Ik ben een eigen bedrijf gestart en begonnen als docent. Mijn vizier staat op scherp!
Sanne Rikken – Docent & Oermoeder

Bij Vizier op Scherp geloven wij er in dat vooral dertigers er goed aan doen opnieuw na te gaan welke baan het beste past bij hem of haar. Je hebt voldoende werk- en levenservaring opgedaan om je Vizier op Scherp te zetten. Om het (werk)leven te vinden welke optimaal bij je past. Pak die kans! Stop met leven met de handrem erop! Benut jouw volledige potentie!

In stap 4 ‘Uitblinken’ richten we ons op jouw potentie. Hoe zou het voor jou zijn als jouw grootste talenten allemaal terugkomen in jouw werkleven?
Klik hier voor gratis talenten inspiratie!

Ja, ik wil gratis inspiratie

Waarom is het vooral belangrijk voor dertigers om hun Vizier op Scherp te zetten? Omdat je in deze levensfase:

  • voldoende levens- en werkervaring hebt opgedaan
  • je echt los kan maken van (de verwachtingen van) je omgeving
  • de tijd hebt om een grote switch te maken
  • veel belangrijke keuzes moet maken (trouwen, kinderen, werk)
  • je cognitieve capaciteiten al minder worden tenzij je nieuwe en spannende dingen blijft doen
  • het goede voorbeeld wilt geven aan (jouw) kinderen
  • waarschijnlijk mag doorwerken tot je 70e. Laat het dan vooral leuk zijn!

Tevreden klanten & partners

Ervaringen

Mijn grootste uitdaging was keuzes maken. Bij Vizier op Scherp heb ik mezelf op een persoonlijke en unieke manier opnieuw leren kennen. De dingen die ik écht belangrijk vind heb ik nu scherp staan! Als je weet dat er meer in je zit dan er nu uitkomt, zit je hier goed!
Martijn Bosmantechnisch talent en natuurlijke verbinder

In de workshop van module Ontdekken vond ik de sfeer heel prettig. Dit hielp mij om mijn Reden van Bestaan in kaart te brengen. Waar doe ik het allemaal voor? De ongedwongen begeleiding, rust en ruimte gaven mij de inzichten waar ik al lang naar op zoek was.
Agnetha Duivenvoorden balansbewaker met oog voor oudheid 

Er zat een onrust in mij die steeds groter werd. Welke baan past het beste bij mij? Dit is inmiddels glashelder geworden. De persoonlijke aandacht, het uitdagen en de afwisselende sessies zorgden ervoor dat ik net de stapje extra deed. Bedankt Vizier op Scherp!
Sharda Jacobino

Klaar Om Jouw Ideale (Werk)leven Te Ontdekken?

Klik hier voor loopbaan ideeën

Blogs & vlogs voor een scherp vizier

Volg ons op social media