Outplacement wordt Rightplacement

✓  Ligt ontslag op de loer?

✓  Ben je slachtoffer van een reorganisatie?

✓  Wil je begeleiding tot aan een nieuwe baan?

✓  Zie je dit ook als een nieuwe start met nieuwe kansen?

Waar een deur dicht gaat,gaat altijd een nieuwe deur open

✓   Wanneer je kiest voor een Rightplacement traject doorlopen we de 4 stappen zoals omschreven bij ‘Loopbaanbegeleiding. Lees nogmaals goed de toelichting bij Loopbaanbegeleiding

✓   Bij het Rightplacement-traject wordt hier een 5de stap aan toegevoegd (Winst). De begeleiding wordt met 3 extra maanden verlengd, waarin de focus komt te liggen op jouw grootste uitdagingen.

✓   Met een intensieve begeleiding en extra aandacht gaan we alles op alles zetten om jou op de juiste (werk)plek te krijgen.

✓   De 3 extra maanden begeleiding geven nog meer zekerheid dat je binnen het traject de voor jou meest geschikte baan gaat vinden.

✓   Het Rightplacement-traject duurt 6 maanden en start na de Discovery workshop.

Outplacement is een kans!

Zie het als iets positiefs. Misschien ervaar je de aanleiding van je outplacement als vervelend. Je zult je collega’s wellicht missen en het wisselen van baan is altijd spannend. Maar je hebt nu de tijd en middelen om te ontdekken wat je echt wilt. Wees je hier bewust van. Vizier op Scherp helpt jou graag om deze kans optimaal te benutten.

Aanmelden Rightplacement

Transitievergoeding

Transitievergoeding is de ontslagvergoeding waarop je volgens de wet met ingang van 1 juli 2015 recht hebt als je ontslagen wordt na een dienstverband van twee jaar of langer. De hoogte van de vergoeding wordt bepaald op basis van 2 onderdelen: het maandsalaris en het aantal dienstjaren. Je kunt een transitievergoeding gebruiken voor loopbaancoaching bij de overstap naar een andere baan. Als je een transitievergoeding krijgt, moet je hier belasting over betalen. Gebruik je de vergoeding voor scholing of outplacement, dan betaal je er geen belasting over. Meer weten? Neem contact op.